Ce este o garantie participare licitatie?

Despre o garantie participare licitatie putem spune ca este un instrument de garantare care este solicitat oricarui Ofertant, care intentioneaza in perioada urmatoare sa participe la o astfel de procedura prin care i se va atribui un contract de achizitie. In cazul in care va intrebati care este scopul unei garantii de participare la licitatie, va putem spune ca este acela de a proteja autoritatea contractanta, si anume organizatorul licitatiei. Acest lucru este necesar, mai ales in cazul in care Ofertantul va avea un comportament necorespunzator in timpul procedurilor de atribuire a unui contract de achizitie. Despre autoritatea contractanta, mai putem adauga ca este cea care are dreptul de a emite unele pretentii de executare a garantii de participare la licitatie, iar acest lucru se poate intampla in urmatoarele situatii: Ofertantul isi va retrage oferta depusa, in perioada de valabilitate a acesteia. In cazul in care ofertantul este desemnat castigator al licitatiei, insa acesta nu va reusi dintr-un motiv sau altul sa constituie garantia de buna executie. Situatiile in care se poate executa garantia de participare la licitatii sunt si cele in care ofertantul va refuza sa semneze contractul de achizitie, in perioada in care ofera este valabila.

Totodata, despre o garantie participare licitatie mai putem adauga ca reprezinta de fapt o alternativa pentru ceea ce inseamna scrisoare de garantie bancara, sau in legatura cu un virament bancar, in favoarea unei autoritati contractante, pentru care se urmareste participarea la unele licitatii. Acest tip de garantie este de fapt un instrument de garantare solicitat pentru un Ofertant ce doreste sa participe la o licitatie pentru a achizitiona unele contracte de cesiune pentru lucrari sau servicii publice. De asemenea, despre aceasta garantie de participare, mai putem adauga ca poate fi constituita printr-un transfer bancar, sau printr-un instrument de garantare, ce poate fi redactat de catre o banca sau o societate de asigurari. Acest document trebuie prezentat de fiecare data in original, mai ales pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire. Despre garantie mai putem spune ca poate se poate realiza si prin depunere aunui ordin de plata, sau a unui cec la casieria autoritatii contractante.

In ceea ce priveste o garantie participare licitatie mai putem spune ca sunt prezente anumite avantaje in folosirea acestui instrument. Aici putem aminti pentru inceput, facilitatea participarii la licitatiile publice, deblocarea unor sume de bani ce sunt constituite ca si garantie de participare. Nu se va afecta niciodata capitalul de lucru, prin neconstituirea de cash colateral. Timpul de emitere a unei garantii este unul destul de redus fata de alte proceduri bancare, iar costurile pot fi mult mai reduse. In cazul in care va intrebati care sunt documentele necesare pentru o garantie participare licitatie, putem spune ca acestea sunt: certificatul de inregistrare in copie, ultimele doua bilanturi, ce se vor depune la Administratia Financiara, si ultima balanta incheiata, iar aceste documente vor trebui semnate si stampilate. Este de asemenea necesara si documentatia pentru atribuire, si o fisa de achizitie in baza careia se va solicita garantia si numarul anuntului de participare. Trebuie sa tineti cont de toate aceste informatii in cazul in care va desfasuratia ctivitatea in acest domeniu, si veti avea nevoie si dumneavoastra de o persoana sau o companie care sa va indrume pentru a lua cele mai bune decizii. Acest domeniu este unul destul de vast, si trebuie sa tineti cont de toate detaliile importante pentru a sti ca ceea ce faceti este corect. In acest sens, daca veti avea nevoie de servicii de consultanta, si veti dori sa gasiti informatiile de care aveti nevoie, puteti accesa aceasta pagina. Aici veti gasi toate informatiile necesare, si de asemenea persoane care va pot ajuta in perioada urmatoare.