Intrebari frecvente

Cat costa?

Prima de asigurare aferenta unei polite de garantii de participare la licitatii ( BID BOND) variaza in functie de bonitatea societatii dvs si cuantumul garantiei solicitate. Cota de prima aplicabila este de regula ( in conditiile indeplinirii criteriilor de bonitate solicitate de asiguratori) invers proportionala cu suma asigurata. De asemenea aceasta cota de prima este ajustata si in functie de istoricul asiguratului in societatea de asigurare.

Prima minima de asigurare este de 300 lei.

Daca Autoritatea contractanta nu accepta polita de asigurare?

Conform art.86 alin(4) lit. a) :” Autoritatea contractanta nu are dreptul de a impune sau de a interzice prezentarea unui instrument de garantare emis de către o anumită societate bancară ori societate de asigurări, nominalizată în mod expres în documentaţia de atribuire”.

Are polita de asigurare aceeasi valoare ca si scrisoarea de garantie bancara?

Da, polita de asigurare sau oricare dintre celelalte doua forme de prezentare a garantiei solicitate de Autoritatea contractanta au aceeasi valoare. Mai mult, conform art. 86 alin(4) lit c) “Autoritatea contractanta nu are dreptul : de a impune sau de a interzice prezentarea scrisorilor de garanţie în oricare dintre formele prevăzute la alin. (3) lit. a)–b) ori de a acorda, în cadrul procesului de evaluare, un punctaj suplimentar uneia dintre formele de constituire a garanţiei.”

Cat dureaza emiterea politei?

Pentru asiguratii care nu au mai fost analizati din punct de vedere al bonitatii in societatea de asigurare perioada de analiza poate de 3-5 zile lucratoare. Odata ce aceasta analiza a fost facuta, orice alta solicitare se poate rezolva in 24-48 ore in functie de societatea de asigurari la care s-a facut cererea.

Cate polite pot incheia?

In principiu pentru un asigurat se pot incheia un numar nelimitat de polite de asigurare. Daca un asigurator stabileste o expunere pe client si aceasta expunere se concretizeaza, avem intotdeauna optiunea alegerii unei alte societati de asigurare.

Ce se intampla daca Autoritatea contractanta solicita prelungirea valabilitatii ofertelor depuse?

Polita de asigurare emisa poate fi prelungita la solicitarea Autoritatii contractante in baza acestei solicitari pentru o perioada de pana la 180 de zile. Prelungirea se poate face si in mai multe etape cu respectarea termenului maxim de expunere.

Putem prelungi prin polita de asigurare o scrisoare de garantie bancara?

In situatii exceptionale acest lucru este posibil cu mentiunea ca asiguratul trebuie sa fie deja client existent si trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu a depus contestatie la procedura in curs.