Scrisori de garantie bancara – informatii generale

Multe persoane sunt interesate sa afle detalii despre aceste scrisori de garantie bancara si din acest motiv in cele ce urmeaza vom prezenta cateva informatii generale despre acestea. In primul rand trebuie sa va spune ca aceste scrisori sunt cele ce opereaza cu documente, si nici cu marfuri, servicii, sau prestatii de servicii la care se refera acele scrisori de garantare. In ceea ce priveste insctructiunile pentru emiterea acestor scrisori de garantii bancare, putem adauga ca trebuie sa fie precise si clare, si evitate pe cat posibil detaliile excesive. In aceste conditii este recomandat ca in cadrul acestora sa fie specificat exact continutul, si sa se stie cine este ordonatorul, beneficiarul sau garantul. In cuprinsul unei scrisori de garantie bancara trebuie sa regasim de asemenea si un numar de referinta, sau alte informatii prin care sa se identifice fiecare persoana in parte, informatii precise despre garantia emisa, suma maxima platibila, si de asemenea moneda in care urmeaza sa fie platita acea suma. Printre informatiile ce trebuie sa se regaseasca in cuprinsul acestor scrisori mai putem aminti detaliile despre expirarea garantiei, si termeni in ceea ce priveste cererea de plata. In cazul in care aceasta cerere de plata sau un alt document al scrisorii, va fi prezent si in format electronic, trebuie precizat acest lucru. In cadrul scrisorii de garantie bancara, trebuie sa regasim informatii si despre partea responsabila pentru plata costurilor, indiferent care ar fi acestea. In aceste conditii, vedem ca este destul de important sa optam pentru o colaborare cu o firma de consultanta, deoarece numai in aceste conditii, vom reusi ca in perioada urmatoare sa luam cele mai bune decizii.

hammer-620011Exista anumite informatii si in ceea ce priveste modificarile pentru aceste garantii, si va vom prezenta cateva detalii despre acest aspect. In primul rand, trebuie sa va spunem ca o modificare ce se face fara acordrul beneficiarului nu este opozabila beneficiarului. Garantul va fi obligat in mod irevocabil, din momentul in care scrisoarea a fost emisa, insa cu exceptia cazurilor in care beneficiarul va respinge o anumita modificare. Se pot face modificari in ceea ce priveste continutul acestor scrisori bancare, insa numai in cazul in care se regasesc unii termeni din acest punct de vedere in interiorul termenilor garantiei. Se poate prelungi si termenul unei scrisori de garantie, insa numai in cazul in care acest lucru este stipulat in interiorul scrisorii, si in masura in care acestea prezinta conditiile garantiei. In ceea ce priveste modificarea valorii garantiei, putem adauga ca se poate microra, sau majora valoarea unei scrisori, insa numai la date specifice de la aparitia acesteia, si in conformitate cu termenii garantiei. In cazul in care aceste modificari nu vor aparea in continutul scrisorii de garantie, atunci nu vor fi posibile.

Trebuie sa prezentam cateva informatii si despre cererea de plata, si pentru inceput despre aceasta putem spune ca reprezinta un document ce se va semna de catre beneficiar prin care se va cere plata, conform datelor inscrise in garantie. Insa, este necesar ca aceasta cerere de plata sa se faca in conditiile inscrise in scrisoarea de garantie, deoarece in caz contrar este posibil sa se ajunga la litigii. Totodata, despre aceasta cerere de plata, mai putem adauga ca poate fi sustinuta si de alte documente, de garantie, printre care putem aminti si declaratia beneficiarului, care va indica in ce consta nerespectarea obligatiilor, si de ce poate obtine aceasta garantie. Aceasta declaratie, poate fi inclusa in cuprinsul cererii de plata, sau poate fi un document separat. Exista si posibilitatea de a cere o plata partiala, iar beneficiarul va primi o parte din valoarea disponibila. In cazul in care garantul va considera ca cererea de plata nu este una conforma, atunci o poate respinge. Este necesar sa tineti cont de toate aceste aspecte in cazul in care in perioada urmatoare veti dori sa primiti o scrisoare de garantie bancara. De asemenea, este necesar sa colaborati si cu o firma de consultanta, pentru a sti exact care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati. Astfel puteti accesa acest site, si veti gasi cu siguranta informatiile de care aveti nevoie.